Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

 Algemene voorwaarden van de handelsonderneming

OSCOM TRADING s.r.o.
Těchonín 111, 561 66 Těchonín, Tsjechië

Identificatie nr.: 03336093

ingeschreven in het handelsregister van de Provinciale Rechtbank te Hradec Králové, afdeling C, dossier nr. 48584, voor de verkoop van goederen via de webshop op het internetadres www.dokterhamer.nl

1. INLEIDENDE BEPALINGEN

1.1. Deze algemene voorwaarden (hierna de 'algemene voorwaarden' genoemd) van de handelsonderneming OSCOM TRADING s.r.o., gevestigd te Těchonín 111, 561 66 Těchonín Tsjechië, identificatie nr.: 03336093, ingeschreven in het handelsregister van de Provinciale Rechtbank te Hradec Králové, afdeling C, dossier nr. 48584(hierna de 'verkoper' genoemd) regelen in overeenstemming met art. 1751 lid 1 van Wet nr. 89/2012, het Burgerlijk Wetboek (hierna 'BW' genoemd) de onderlinge rechten en verplichtingen van de partijen ontstaan in verband met of op grond van een koopcontract (hierna het 'koopcontract' genoemd) gesloten tussen de verkoper en een andere natuurlijke persoon (hierna de 'koper' genoemd) via de webshop van de verkoper. De webshop van de verkoper wordt geëxploiteerd op de website op het internetadres www.dokterhamer.nl (hierna de 'website' genoemd), en wel via de webinterface van de website (hierna de 'webinterface van de webshop' genoemd).

1.2. De algemene voorwaarden gelden, m.u.v. art. 5.8 en 7.13, niet voor gevallen waarbij de persoon die goederen van de verkoper wil kopen een rechtspersoon is of een persoon die bij het bestellen van de goederen handelt in het kader van zijn bedrijfsactiviteiten of in het kader van zijn hoedanigheid als zelfstandig ondernemer.

1.3. Bepalingen die afwijken van de algemene voorwaarden kunnen worden overeengekomen in het koopcontract. Bepalingen die afwijken van de algemene voorwaarden hebben voorrang op de bepalingen van de algemene voorwaarden.

1.4. De bepalingen van de algemene voorwaarden maken integraal onderdeel uit van het koopcontract. Het koopcontract en de algemene voorwaarden zijn opgesteld in het Nederlands. Het koopcontract kan worden gesloten in het Nederlands.

1.5. De tekst van de algemene voorwaarden kan door de verkoper worden gewijzigd of aangevuld. Deze bepaling heeft geen invloed op de rechten en verplichtingen die ontstaan ​​tijdens de geldigheidsduur van de voorgaande versie van de algemene voorwaarden.

 

2. GEBRUIKSERSACCOUNT

2.1. Op basis van de registratie van de koper op de website heeft de koper toegang tot de gebruikersinterface. Vanuit zijn gebruikersinterface kan de koper goederen bestellen (hierna het 'gebruikersaccount' genoemd). Als de webinterface van de webshop het toelaat, kan de koper ook zonder registratie rechtstreeks vanuit de webinterface van de webshop goederen bestellen.

2.2. Bij registratie op de website en bij het bestellen van goederen is de koper verplicht alle gegevens juist en naar waarheid in te vullen. De koper is verplicht om de gegevens vermeld in het gebruikersaccount bij elke wijziging bij te werken. De gegevens die de koper in het gebruikersaccount en bij het bestellen van goederen vermeldt, worden door de verkoper als juist beschouwd.

2.3. De toegang tot het gebruikersaccount is beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De koper is verplicht de informatie die nodig is om toegang te krijgen tot zijn gebruikersaccount geheim te houden.

2.4. De koper is niet gerechtigd om het gebruik van het gebruikersaccount door derden toe te staan.

2.5. De verkoper kan het gebruikersaccount opheffen, vooral als de koper zijn gebruikersaccount langer dan 1 jaar niet heeft gebruikt of als de koper zijn verplichtingen uit hoofde van het koopcontract (waaronder de algemene voorwaarden) schendt.

2.6. De koper neemt er nota van dat het gebruikersaccount mogelijk niet continu beschikbaar is, vooral met betrekking tot het noodzakelijke onderhoud van de hardware- en software-uitrusting van de verkoper, of noodzakelijk onderhoud van de hard- en software-uitrusting van derden.

 

3. SLUITING VAN EEN KOOPCONTRACT

3.1. Alle presentaties van goederen die in de webinterface van de webshop worden geplaatst, zijn van informatieve aard en de verkoper is niet verplicht een koopcontract met betrekking tot deze goederen ​​te sluiten. De bepalingen van art. 1732 lid 2 BW zijn niet van toepassing.

3.2. De webinterface van de webshop bevat informatie over de goederen, waaronder de prijzen van de goederen en de kosten voor het retourneren van de goederen, als ze vanwege hun aard niet met de post geretourneerd kunnen worden. De prijzen van de goederen worden vermeld incl. btw en alle gerelateerde heffingen. De prijzen van de goederen blijven geldig zolang ze in de webinterface van de webshop worden weergegeven. Deze bepaling beperkt de mogelijkheid van de verkoper om een ​​koopcontract onder individueel overeengekomen voorwaarden ​​te sluiten niet.

3.3. De webinterface van de webshop bevat ook informatie over de kosten die verband houden met het verpakken en bezorgen van de goederen en met eventuele laattijdige betalingen. De informatie over de kosten gerelateerd aan de verpakking en levering van de goederen vermeld in de webinterface van de webshop is alleen geldig voor gevallen waarin de goederen binnen Tsjechië worden afgeleverd.

3.4. Om goederen te bestellen dient de koper het bestelformulier in de webinterface van de webshop in te vullen. Het bestelformulier bevat met name informatie over:

3.4.1. de bestelde goederen (de bestelde goederen worden door de koper in de elektronische winkelwagen van de webinterface van de webshop 'geplaatst');

3.4.2. de wijze van betaling van de aankoopprijs van de goederen, informatie over de gewenste wijze van bezorging van de bestelde goederen; en​

3.4.3. informatie over de kosten gerelateerd aan de bezorging van de goederen en aan eventuele laattijdige betaling (hierna gezamenlijk de 'bestelling' genoemd).

3.5. Vóór verzending van de bestelling naar de verkoper krijgt de koper de mogelijkheid om de door de koper in de bestelling ingevoerde gegevens te controleren en wijzigen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de mogelijkheid van de koper om fouten die zijn opgetreden bij het invoeren van gegevens in de bestelling op te sporen en te corrigeren. De koper verzendt de bestelling naar de koper door op de knop 'Bestelling verzenden' te klikken. De in de bestelling vermelden gegevens worden door de verkoper als juist beschouwd. Na ontvangst van de bestelling bevestigt de verkoper deze ontvangst per e-mail aan de koper, op het e-mailadres van de koper dat in het gebruikersaccount of in de bestelling is opgegeven (hierna het 'e-mailadres van de koper' genoemd).

3.6. De verkoper heeft altijd het recht om, afhankelijk van de aard van de bestelling (hoeveelheid goederen, aankoopprijs, geschatte bezorgkosten), de koper om een ​​aanvullende bevestiging van de bestelling te vragen (bijvoorbeeld schriftelijk of telefonisch).

3.7. De contractuele relatie tussen de verkoper en de koper komt tot stand door levering van de aanvaarding van de bestelling (acceptatie), die door de verkoper per e-mail naar de koper wordt verzonden, en wel naar het e-mailadres van de koper.​

3.8. De koper stemt ermee in om bij het sluiten van het koopcontract gebruik te maken van communicatiemiddelen op afstand.​ De kosten die de koper maakt bij het gebruik van communicatiemiddelen op afstand in verband met het sluiten van het koopcontract (kosten van internetaansluiting, telefoongesprekken) komen voor rekening van de koper zelf, waarbij deze kosten niet afwijken van het basistarief.

 

4. PRIJS VAN DE GOEDEREN EN BETALINGSVOORWAARDEN

4.1. De prijs van de goederen en eventuele kosten die verband houden met de bezorging van de goederen, d.w.z. met het vervoer, volgens het koopcontract, kunnen op de volgende manieren door de koper aan de verkoper worden betaald:

      • per rembours op de door de koper in de bestelling bepaalde plaats;
      • per overboeking op de bankrekening van de verkoper nr. 278935492/0300 gevoerd bij de bank ČSOB (hierna de 'bankrekening van de verkoper' genoemd) 
      • per creditcard;
      • via een lening verstrekt door een derde.

4.2. Naast de aankoopprijs is de koper tevens verplicht om aan de verkoper de kosten gerelateerd aan de verpakking en bezorging van de goederen in het overeengekomen bedrag en eventueel kosten voor laattijdige betaling te betalen. Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, omvat de aankoopprijs tevens de kosten gerelateerd aan de bezorging van de goederen.​

4.3. De verkoper verlangt geen aanbetaling of andere soortgelijke betaling van de koper. Dit tast het bepaalde in art. 4.6 van de algemene voorwaarden met betrekking tot de verplichting om de aankoopprijs van de goederen vooraf te betalen niet aan.

4.4. Bij contante betaling of bij rembours dient de aankoopprijs te worden betaald bij ontvangst van de goederen. Hetzelfde geldt bij de keuze voor pinnen op het afhaalpunt bij het persoonlijk afhalen van de goederen. Bij niet-contante betaling dient de aankoopprijs binnen tien dagen na sluiting van het koopcontract te worden betaald.

4.5. Bij niet-contante betaling is de koper verplicht de aankoopprijs van de goederen te betalen onder vermelding van het variabel symbool (betalingskenmerk).​ Bij niet-contante betaling is aan de verplichting van de koper tot betaling van de aankoopprijs voldaan wanneer het betreffende bedrag op de bankrekening van de verkoper is bijgeschreven.

4.6. De verkoper heeft het recht, vooral als de koper geen aanvullende bevestiging van de bestelling verstrekt (art. 3.6), om betaling van de volledige aankoopprijs te eisen voordat de goederen naar de koper worden verzonden. De bepalingen van art. 2119 lid 1 BW zijn niet van toepassing.

4.7. Eventuele kortingen op de prijs van goederen die door de verkoper aan de koper worden verstrekt kunnen niet met elkaar worden gecombineerd.

4.8. Als dit in het zakenverkeer gebruikelijk is of door algemeen verbindende wettelijke voorschriften wordt voorgeschreven, verstrekt de verkoper aan de koper een factuur (belastingdocument) met betrekking tot de betalingen die op grond van het koopcontract zijn gedaan. De verkoper is btw-plichtig. De verkoper stelt een factuur op voor de koper nadat de prijs van de goederen is voldaan en verzendt deze in elektronische vorm naar het e-mailadres van de koper.

4.9. Volgens de Wet op de Verkoopregistratie is de verkoper verplicht een aankoopbewijs aan de koper af te geven.​ Daarnaast is hij verplicht de ontvangen omzet online bij de belastingdienst te registreren; bij een technische storing uiterlijk binnen 48 uur.

 

5. HERROEPING VAN HET KOOPCONTRACT

5.1. De koper neemt er nota van dat het volgens art. 1837 BW onder meer niet mogelijk is om te herroepen: een koopcontract voor de levering van goederen die zijn aangepast aan de wensen van de koper of voor zijn persoon; een koopcontract voor de levering van goederen die onderhevig zijn aan bederf, en van goederen die na bezorging onomkeerbaar met andere goederen zijn vermengd; een koopcontract voor de levering van goederen in een gesloten verpakking, die de consument uit de verpakking heeft verwijderd en die om hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden; en een koopcontract voor de levering van een audio- of video-opname of een computerprogramma, als de koper de originele verpakking heeft geschonden.​

5.2. Tenzij het een ​​geval betreft genoemd in art. 5.1 van de algemene voorwaarden of een ander geval waarin het niet mogelijk is om het koopcontract te herroepen, heeft de koper het recht om het koopcontract te herroepen in overeenstemming met art. 1829, lid 1 BW, binnen veertien (14) dagen vanaf de ontvangst van de goederen, waarbij geldt dat als het onderwerp van het koopcontract verschillende soorten goederen omvat of de levering van verschillende onderdelen betreft, deze termijn loopt vanaf de dag van ontvangst van de laatste levering van goederen. De herroeping van het koopcontract moet aan de verkoper worden verzonden binnen de termijn vermeld in de voorgaande zin. Voor het herroepen van het koopcontract kan de koper het modelformulier van de verkoper gebruiken, dat een bijlage bij de algemene voorwaarden vormt. De koper kan de herroeping van het koopcontract o.a. naar het vestigingsadres van de verkoper of naar het e-mailadres van de verkoper sturen.

5.3. In geval van herroeping van het koopcontract volgens art. 5.2 van de algemene voorwaarden wordt het koopcontract vanaf het begin geannuleerd. De goederen moeten door de koper aan de verkoper worden geretourneerd binnen veertien (14) dagen na bezorging van de herroeping van het koopcontract aan de verkoper. Als de koper het koopcontract herroept, draagt ​​de koper de kosten die verband houden met het retourneren van de goederen aan de verkoper, zelfs als de goederen vanwege hun aard niet via de post geretourneerd kunnen worden.

5.4. In geval van herroeping van het koopcontract overeenkomstig art. 5.2 van de algemene voorwaarden zal de verkoper het van de koper ontvangen geld binnen veertien (14) dagen na de herroeping van het koopcontract door de koper terugbetalen, en wel op dezelfde wijze als de verkoper het van de koper heeft ontvangen. De verkoper heeft tevens het recht om de door de koper geleverde prestaties al te retourneren bij terugzending van de goederen door de koper of op andere wijze, als de koper hiermee akkoord gaat en hier voor de koper geen extra kosten mee gepaard gaan. Als de koper het koopcontract herroept, is de verkoper niet verplicht het ontvangen geld aan de koper terug te betalen voordat de koper de goederen aan hem retourneert of bewijst dat hij de goederen aan de verkoper heeft verzonden.

5.5. De verkoper heeft het recht om een vordering tot betaling van schade aan de goederen eenzijdig te verrekenen met de vordering van de koper tot terugbetaling van de aankoopprijs.​

5.6. In gevallen waarin de koper het recht heeft om het koopcontract te herroepen in overeenstemming met art. 1829 lid 1 BW heeft ook de verkoper het recht om het koopcontract op elk moment te herroepen, en wel tot het moment van inontvangstneming van de goederen door de koper. In een dergelijk geval stort de verkoper de aankoopprijs onverwijld en zonder onnodige vertraging aan de koper terug op de door de koper aangewezen bankrekening.​

5.7. Als er samen met de goederen een cadeau aan de koper wordt verstrekt, wordt de schenkingsovereenkomst tussen de verkoper en de koper gesloten met de ontbindingsvoorwaarde dat als de koper het koopcontract herroept, de schenkingsovereenkomst met betrekking tot een dergelijk cadeau niet langer van kracht is en de koper verplicht is de goederen samen met het verstrekte cadeau aan de verkoper te retourneren.

5.8 Als de koper een rechtspersoon of een natuurlijk persoon is die zelfstandig ondernemer is, geldt de wettelijke mogelijkheid om het koopcontract binnen 14 dagen te herroepen voor hem niet.

5.9 Als de koper de goederen aan de verkoper retourneert in verband met een ongeldige herroeping van het koopcontract, heeft de verkoper het recht de goederen terug te sturen naar de koper op diens kosten. Als de koper in een dergelijk geval weigert de teruggestuurde goederen in ontvangst te nemen, is de verkoper gerechtigd de goederen op kosten van de koper op te slaan bij een extern bedrijf naar zijn keuze.​

 

6. VERVOER EN BEZORGING VAN DE GOEDEREN

6.1. Als de bezorgmethode wordt overeengekomen op basis van een speciaal verzoek van de koper, draagt ​​de koper het risico en de eventuele extra kosten die aan deze bezorgmethode verbonden zijn.

6.2. Als de verkoper volgens het koopcontract verplicht is de goederen te bezorgen op een door de koper in de bestelling aangegeven plaats, is de koper verplicht de goederen bij aflevering in ontvangst te nemen.

6.3. Als het om redenen aan de zijde van de koper noodzakelijk is om de goederen herhaaldelijk of op een andere wijze te bezorgen dan vermeld in de bestelling, is de koper verplicht de kosten verbonden aan de herhaalde bezorging van de goederen of de kosten verbonden aan de andere bezorgmethode te betalen.

6.4. Bij inontvangstneming van de goederen van de bezorger is de koper verplicht te controleren of de verpakking van de goederen intact is en bij eventuele gebreken de bezorger onmiddellijk op de hoogte te stellen.​ In geval van een schending van de verpakking die erop wijst dat de zending ongeoorloofd is geopend, hoeft de koper de zending niet van de bezorger te accepteren. Dit doet geen afbreuk aan de rechten van de koper in verband met productgebreken en andere rechten van de koper die voortvloeien uit algemeen bindende wettelijke voorschriften.

6.5. Bijkomende rechten en verplichtingen van de partijen tijdens het vervoer van de goederen kunnen worden geregeld door speciale leveringsvoorwaarden van de verkoper, voor zover uitgegeven door de verkoper.

6.6. Als de koper de zending in ontvangst neemt en vervolgens schade constateert, is hij verplicht hier onmiddellijk een klacht over in te dienen bij de bezorgdienst. In geval van schade is de koper verplicht de schade te documenteren, een foto van het gehele pakket van alle kanten en van de schade bij te voegen en mag hij de zending niet gebruiken tot er uitspraak over de klacht is gedaan​, zie AV DPD en AV IN TIME. Doet hij dit niet, dan kan hij geen klacht over de tijdens het vervoer ontstane schade indienen bij en een schadevergoeding verlangen van de verkoper.

6.7 Als de koper zijn bestelling niet vóór verzending annuleert en deze vervolgens niet in ontvangst neemt, worden hem, overeenkomstig het geldige Burgerlijk Wetboek, de daaruit voortvloeiende kosten voor verpakking en bezorging volledig in rekening gebracht, evenals een contractuele boete van 5% van de waarde van de bestelling om de kosten van de bestelling en de verzending ervan te dekken. Betaling van een contractuele boete tast het recht van de verkoper om naast de contractuele boete een volledige schadevergoeding te eisen niet aan. De bepaling is ook van toepassing op foutieve bestellingen van de zijde van de koper.

6.8 Als de koper een bestelling retourneert zonder het koopcontract te herroepen, worden alle kosten die verband houden met de verpakking en levering van de zending aan hem in rekening gebracht.

 

7. RECHTEN MET BETREKKING TOT GEBREKKIGE PRESTATIES

7.1. De rechten en verplichtingen van de contractpartijen met betrekking tot gebrekkige prestaties worden beheerst door de relevante algemeen bindende wettelijke voorschriften (in het bijzonder de bepalingen van art. 1914 t/m 1925, art. 2099 t/m 2117 en art. 2161 t/m 2174 BW en Wet nr. 634/1992 inzake de bescherming van consumenten, zoals gewijzigd).

7.2. De verkoper is er tegenover de koper verantwoordelijk voor dat de goederen bij ontvangst vrij zijn van gebreken. De verkoper is er tegenover de koper met name verantwoordelijk voor dat de goederen op het moment dat de koper ze in ontvangst neemt:

7.2.1. de eigenschappen hebben die door de partijen zijn overeengekomen, bij gebreke van een dergelijke overeenkomst de eigenschappen die de verkoper of fabrikant heeft beschreven of die de koper verwachtte met betrekking tot de aard van de goederen en op grond van de door hen gemaakte reclame;

7.2.2. geschikt zijn voor het door de verkoper vermelde gebruiksdoel of voor het doel waarvoor het soort goederen gewoonlijk wordt gebruikt;

7.2.3. qua kwaliteit of uitvoering overeenkomen met het gecontracteerde monster of prototype, als de kwaliteit of uitvoering is bepaald aan de hand van een gecontracteerd monster of prototype;

7.2.4. worden geleverd in de relevante hoeveelheid, maat, gewicht enz.

7.2.5. voldoen aan de eisen van de wettelijke voorschriften.

7.3 Als zich binnen twaalf maanden na ontvangst een gebrek voordoet, wordt ervan uitgegaan dat de goederen al gebrekkig waren bij ontvangst.

7.4. De verkoper heeft verplichtingen m.b.t. gebrekkige prestaties en wel minimaal voor zover de verplichtingen van de fabrikant m.b.t. gebrekkige prestaties voortduren. Voor het overige heeft de koper het recht om binnen vierentwintig maanden na ontvangst een klacht in te dienen over een gebrek dat zich aan de consumptiegoederen voordoet. Als de periode gedurende welke de goederen kunnen worden gebruikt wordt aangegeven op de verkochte goederen, op de verpakking ervan, in de bij de goederen gevoegde gebruiksaanwijzing of in reclame in overeenstemming met andere wettelijke voorschriften, zijn de bepalingen over kwaliteitsgarantie van toepassing.​ Met een kwaliteitsgarantie verbindt de verkoper zich ertoe dat de goederen geschikt zullen zijn voor gebruik voor het gebruikelijke doel of dat ze gedurende een bepaalde periode hun gebruikelijke eigenschappen zullen behouden. Als de koper terecht een klacht over een gebrek aan de goederen indient bij de verkoper, loopt de termijn voor het uitoefenen van rechten m.b.t. gebrekkige prestaties of de garantieperiode niet gedurende de periode waarin de koper de gebrekkige goederen niet kan gebruiken.

7.5. Art. 7.4 van de algemene voorwaarden is niet van toepassing op goederen die tegen een lagere prijs worden verkocht vanwege een gebrek waarvoor de lagere prijs is overeengekomen, op slijtage van de goederen veroorzaakt door normaal gebruik, in geval van reeds gebruikte goederen aan een gebrek dat overeenkomt met de mate van gebruik of slijtage die de goederen hadden op het moment van ontvangst door de koper, of als dit voortvloeit uit de aard van de goederen. De rechten m.b.t. gebrekkige prestatie komen de koper niet toe als de koper vóór de inontvangstneming van de goederen wist dat de goederen een gebrek vertoonden, of als de koper het gebrek zelf heeft veroorzaakt.

7.6. Klachten m.b.t. gebrekkige goederen moeten worden uitgeoefend bij de verkoper. Als echter in de door de verkoper afgegeven bevestiging met betrekking tot de omvang van de rechten m.b.t. gebreken (in de zin van art. 2166 BW) een andere voor reparatie aangewezen entiteit wordt aangegeven die zich op de locatie van de verkoper of op een locatie dichter bij de koper bevindt, oefent de koper het recht op reparatie uit bij degene die is aangewezen om de reparatie uit te voeren. Met uitzondering van de gevallen waarin overeenkomstig de vorige zin een andere entiteit wordt aangewezen om de reparatie uit te voeren, is de verkoper verplicht de klacht in ontvangst te nemen in elke vestiging waar aanvaarding van de klacht mogelijk is met het oog op het aanbod van verkochte producten of verstrekte diensten, of op de statutaire zetel of vestigingsplaats van de verkoper.​ De verkoper is verplicht om de koper een schriftelijke bevestiging te geven met vermelding van de datum waarop de koper de klacht heeft ingediend, van de inhoud van de klacht en de wijze van afhandeling van de klacht die de koper verlangt; en verder een bevestiging van de datum en wijze van afhandeling van de klacht, waaronder een bevestiging van de reparatie en de duur ervan, of een schriftelijke motivering van de afwijzing van de klacht. Deze verplichting geldt ook voor andere entiteiten die door de verkoper zijn aangewezen om de reparatie uit te voeren.

7.7. De koper kan klachten m.b.t. gebrekkige goederen met name per e-mail op info@dokterhamer.nl.

7.8 De koper deelt de verkoper bij de kennisgeving van het gebrek mee voor welk recht hij heeft gekozen, of zonder onnodige vertraging na de kennisgeving van het gebrek. De koper kan de gemaakte keuze niet wijzigen zonder toestemming van de verkoper; dit geldt niet als de koper reparatie van een gebrek verlangt dat niet te repareren blijkt te zijn.

7.9. Als de goederen niet de in art. 7.2 van de algemene voorwaarden genoemde eigenschappen bezitten, kan de koper tevens de levering van nieuwe goederen zonder gebreken eisen, als dit gezien de aard van het gebrek niet onredelijk is. Als het gebrek echter slechts betrekking heeft op een deel van de goederen, kan de koper slechts vervanging van dat onderdeel eisen; als dit niet mogelijk is, kan hij het contract herroepen. Als dit vanwege de aard van het defect echter onevenredig is, vooral als het gebrek zonder onnodige vertraging kan worden verholpen, heeft de koper recht op kosteloos herstel van het gebrek. De koper heeft ook recht op levering van nieuwe goederen of vervanging van een onderdeel in geval van een gebrek dat verholpen kan worden, als hij de goederen niet op de juiste manier kan gebruiken vanwege het herhaald optreden van het gebrek na reparatie of vanwege een groter aantal gebreken. In dat geval heeft de koper tevens het recht om het contract te herroepen. Als de koper het contract niet herroept of geen gebruik maakt van zijn recht op levering van nieuwe goederen zonder gebreken, vervanging van een deel ervan of reparatie van de goederen, kan hij een redelijke korting eisen. De koper heeft ok recht op een redelijke korting als de verkoper hem geen nieuwe goederen zonder gebreken kan leveren, een onderdeel ervan kan vervangen of de goederen kan repareren, en ook wanneer de verkoper de situatie niet binnen een redelijke termijn verhelpt of de oplossing aanzienlijke problemen voor de koper zou veroorzaken.​

7.10. Iedereen die recht heeft volgens art. 1923 BW, heeft ook recht op vergoeding van de kosten die hij in verband met de uitoefening van dit recht heeft gemaakt. Als hij echter niet binnen één maand na het verstrijken van de termijn waarin een klacht over een gebrek moet worden ingediend gebruikmaakt van zijn recht op schadevergoeding, zal de rechter het recht niet toekennen als de verkoper tegenwerpt dat het recht op schadevergoeding niet tijdig is uitgeoefend.

7.11. In geval van een niet-erkende klacht betaalt de koper de kosten voor het verzenden van de goederen naar de verkoper voor de klacht.​

7.12. Overige rechten en verplichtingen van de partijen met betrekking tot de aansprakelijkheid van de verkoper voor gebreken kunnen worden geregeld via de klachtenprocedure van de verkoper.

7.13. Als de koper een rechtspersoon of een natuurlijke persoon is die zelfstandig ondernemer is, biedt de verkoper een kwaliteitsgarantie voor een periode van twaalf maanden vanaf de ontvangst van de goederen.

7.14. De verkoper verstrekt de dienst 'Dokter Hamer-garantie'. Deze betaalde dienst kan door de koper worden besteld bij het invoeren van een bestelling. Meer informatie over de dienst zijn te vinden in de speciale 'Algemene voorwaarden voor de dienst Dokter Hamer-garantie'.

 

8. OVERIGE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE PARTIJEN

8.1. De koper verkrijgt het eigendom van de goederen door betaling van de volledige aankoopprijs van de goederen.

8.2. De verkoper is in zijn relatie tot de koper niet gebonden aan gedragscodes in de zin van art. 1826 lid 1 sub e) BW.

8.3. De verkoper behandelt algemene klachten van consumenten via het e-mailadres info@dokterhamer.nl. Informatie over de afhandeling van een klacht van de koper wordt door de verkoper naar het e-mailadres van de koper gestuurd.

8.4. De Tsjechische Handelsinspectie is verantwoordelijk voor de buitengerechtelijke beslechting van consumentengeschillen die voortvloeien uit het koopcontract, adres: Česká obchodní inspekce, Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, identificatie nr.: 000 20 869, website: https://adr.coi.cz/cs. Het online platform voor geschillenbeslechting op http://ec.europa.eu/consumers/odr kan worden gebruikt om geschillen tussen de verkoper en de koper m.b.t. het koopcontract op te lossen.

8.5. Het Europees Consumentencentrum Tsjechië, gevestigd te Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, website: http://www.evropskyspotrebitel.cz is het aanspreekpunt overeenkomstig Verordening (EU) nr. 524/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 21 mei 2013 betreffende onlinebeslechting van consumentengeschillen en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2006/2004 en Richtlijn 2009/22/ EG (Verordening betreffende de online beslechting van consumentengeschillen).

8.6. De verkoper is bevoegd goederen te verkopen op basis van een handelsvergunning. Handelsinspecties worden uitgevoerd door de relevante Handelsdienst binnen diens rechtsgebied. Het toezicht op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens wordt uitgevoerd door het Bureau Bescherming Persoonsgegevens. De Tsjechische Handelsinspectie houdt in bepaalde mate onder meer toezicht op de naleving van Wet nr. 634/1992 inzake consumentenbescherming, zoals gewijzigd.

8.7. De koper aanvaardt hierbij het risico van wijzigingen in de omstandigheden in de zin van art. 1765 lid 2 van BW.

 

9. BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS

9.1. De verkoper voldoet aan zijn verplichting om informatie te verstrekken aan de koper in overeenstemming met art. 13 van Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en inzake de intrekking van Richtlijn 95/46/EG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) (Hierna 'AVG' genoemd) gerelateerd aan de verwerking van de persoonsgegevens van de koper met het oog op het uitvoeren van het koopcontract, het onderhandelen over het koopcontract en het vervullen van publieke verplichtingen in de vorm van een speciaal document.

 

10. VERZENDING VAN COMMERCIËLE BERICHTEN EN OPSLAG VAN COOKIES

10.1. De koper gaat in overeenstemming met art. 7 lid 2 van Wet nr. 480/2004 inzake bepaalde diensten van de informatiemaatschappij en inzake de wijziging van bepaalde wetten (de wet inzake bepaalde diensten van de informatiemaatschappij), zoals gewijzigd, akkoord met de verzending van commerciële berichten door de verkoper naar het e-mailadres of telefoonnummer van de koper.​ De verkoper voldoet aan zijn informatieplicht jegens de koper in de zin van art. 13 AVG met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens van de koper met het oog op de verzending van commerciële berichten via een speciaal document.

 

11. BEZORGING VAN DOCUMENTEN

11.1. Documenten kunnen worden bezorgd op het e-mailadres van de koper.

 

12. SLOTBEPALINGEN

12.1. Als de door het koopcontract tot stand gebrachte relatie een internationaal (buitenlands) element bevat, komen de partijen overeen dat de relatie wordt beheerst door het Tsjechische recht. Door de keuze van het recht overeenkomstig de voorgaande zin blijft een koper die consument is niet verstoken van de bescherming die wordt geboden door de bepalingen van het rechtsstelsel waarvan contractueel niet kan worden afgeweken en die bij de afwezigheid van een keuze voor het recht anders zou worden toegepast overeenkomstig art. 6 lid 1 van de Verordening van het Europees Parlement en de Raad (EG) nr. 593/2008 van 17 juni 2008 betreffende het recht dat van toepassing is op contractuele overeenkomsten verplichtingen (Rome I).

12.2. Als een bepaling van de algemene voorwaarden ongeldig of ineffectief is of ongeldig wordt, wordt de ongeldige bepaling vervangen door een bepaling waarvan de betekenis zo dicht mogelijk bij de ongeldige bepaling ligt.​ De ongeldigheid of ineffectiviteit van één bepaling laat de geldigheid van de andere bepalingen onverlet.

12.3. Het koopcontract, inclusief de voorwaarden, wordt door de verkoper in elektronische vorm gearchiveerd en is niet toegankelijk.

12.4. Bijlage bij deze algemene voorwaarden is het modelformulier voor herroeping van het koopcontract.

12.5. Contactgegevens van de verkoper: bezorgadres Těchonín 111, 561 66 Těchonín, Tsjechië, e-mailadres: info@dokterhamer.nl.
 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE DIENST DOKTER HAMER-GARANTIE

De algemene voorwaarden van de dienst Dokter Hamer-garantie zijn hier te vinden.

 

DIENST PAKKETVERZEKERING

De dienst Pakketverzekering omvat een oplossing voor mogelijk verlies of beschadiging van een zending door de bezorgdienst. Als een zending is beschadigd of verloren is gegaan, hoef je niet te wachten tot de situatie binnen de wettelijke termijn wordt opgelost en ontvang je onmiddellijk nieuwe goederen (als de goederen niet beschikbaar zijn, zullen wij een geschikt alternatief voorstellen of je geld terugbetalen).​ Ontstane schade en incidenten kun je melden op onze klantenlijn of e-mailadres. Bij ontvangst van beschadigde goederen dient de klant de staat van de zending te documenteren. De dienst Pakketverzekering krijg je door na plaatsing van de goederen in de winkelwagen het veld 'Pakketverzekering' aan te vinken. De prijs van de dienst Pakketverzekering is € 0,49.

 

Těchonín, 5 februari 2021

 

Wij geven om uw privacy

Pour vous aider à trouver rapidement le contenu que vous recherchez sur notre site web, vous épargner de nombreux clics et éviter de vous montrer des publicités qui ne vous intéressent pas, nous avons besoin de votre consentement pour traiter les cookies.

Alles toestaanSta geen cookies toe